Ga direct naar de inhoud.

+31 174 271847
het gehele proces in eigen huis

Elk bioscoopzaal heeft eigen afmetingen en kenmerken

Bij Dutch Cinema Constructions blijft het gehele proces in eigen huis. Fabriceren, spuiten en plaatsen van frames: we doen het allemaal zelf. Zo kunnen we de kwaliteit optimaal garanderen. Groot voordeel is ook dat we aan elke wens tegemoet kunnen komen, van grote tot kleinere constructie.

Modulair systeem, stevig en veilig

Dutch Cinema Constructions hanteert een modulair systeem. Componenten zijn onderling eenvoudig uitwisselbaar. Daardoor is elke constructie voor bioscoopschermen en -boxen te realiseren – op een heel efficiënte manier. Gebruikmaking van stalen buizen met een diameter van 30 mm garandeert de stevigheid van de constructie. En daarmee de veiligheid voor uw en onze mensen. Frames zijn altijd te beklimmen. Zo kunt u op een later moment veilig schermen vervangen of onderhoud plegen aan audio- en video-installaties.

Eigen constructieafdeling

Continu beschikken we over een grote voorraad staal om snel op uw aanvraag te kunnen reageren. Op basis van uw bestek ontwikkelen we de constructie. Losse onderdelen verwerken we tot ladderracks, de basis van elk frame. De frames zijn zowel horizontaal als verticaal uitschuifbaar. Oneffenheden in de bioscoopruimte zijn daardoor perfect op te vangen. De positionering van scherm en boxen sluit exact aan bij uw wensen. In de eigen spuitcabine worden de constructies afgewerkt met een coating. Dutch Cinema Constructions gebruikt watergedragen lakken, zonder oplosmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu.

Perfectie tot in de details

In de bioscoopbouw luistert het nauw. Zeker als het aankomt op schermen en boxen. We zijn gewend rekening te houden met de strengste toleranties, of het nu gaat om kijkhoeken of de exacte plaatsing van de boxen op basis van de hoge Dolby Atmos-eisen. Maar we gaan verder. Bijvoorbeeld bij het optimaliseren van de akoestiek, door middel van een baffle wall. Die constructie voorkomt dat geluid weerkaatst tegen de achterwand van de bioscoop. Ook zorgen we ervoor dat geluidstrillingen niet worden overgedragen aan de constructie. Waar nodig, werken we nauw samen met technici voor beeld en geluid. Ook eisen voor brandveiligheid zijn geïntegreerd in onze systemen. En na afloop leveren we de ruimte stofzuigerschoon op.

Ook speciale constructies

'Standaard' bestaat niet in ons vak. Elk bioscoopzaal heeft eigen afmetingen en kenmerken. Ook voor meer complexe installaties staan we klaar. Floating screens bijvoorbeeld, waarbij ook de gehele constructie uit het zicht verdwijnt. Of hijsbare systemen voor zalen die zowel bioscoop als theater zijn. Door de modulaire opbouw van het systeem is er voor elke ruimte een optimaal frame mogelijk.